Omdat de ontwikkeling van het communicatievak me aan het hart gaat en ik up-to-date wil blijven, werd ik een jaar of zeven geleden lid van de Utrechtse Communicatiekring (UCK). Omdat ik graag ontwikkelingen in een breder perspectief zet, thema’s uitdiep en evenementen organiseer, werd ik bovendien actief lid in de programmacommissie.

Actief

UCK, opgericht in 1973, is het grootste en meest actieve regionale communicatienetwerk van Nederland. De diversiteit onder de ruim 400 leden is groot: communicatiemanagers en –adviseurs, tekstschrijvers, ontwerpers, fotografen, persvoorlichters, webdesigners, marketing- en PR-specialisten.

Passie voor het vakgebied

De UCK verbindt betrokken communicatieprofessionals met passie voor hun vakgebied door 15 tot 20 vakinhoudelijke bijeenkomsten, workshops, masterclasses en denktanks over actuele communicatiethema’s te organiseren.

Platform

De website is een digitaal kennis- en netwerkplatform voor leden met onder meer informatie over activiteiten en directe aanmeldmogelijkheden. Elk lid heeft een persoonlijke profielpagina en kan via Wie is wie informatie over de andere leden bekijken en contact leggen.

Zie ook:

 

Bijeenkomsten: