Waar dan ook, steevast wilde ik schrijven en bladen maken. Van de eerste schriftjes over voetbal en schoolkrant Squint (Lienward College in Leeuwarden). Bij NS maakte ik een Stijlwijzer en brieven samengesteld uit standdaralinea’s. , Als databasebeheerder kon ik het bij ICT-bedrijf UCC ook niet laten. DrUCCwerk heette het hagelnieuwe personeelsblad en Inside het medium waarin de directie het beleid toelichten. Ons werk werd zeer gewaardeerd, in het bijzonder de speler het elftal van de maand

Rondom Voetbal

Vervolgens gingen we (Rob Zomer en Frans van Seumeren) iets nieuws doen in One Paper City Utrecht: Rondom Voetbal, een voetbalkrant met community en veel activiteiten in de wijken. We besloten in te gaan met een niche uitgever en dat bleek voor mij het van het einde. Zelfs Frans kan dat niet verijdelen.

FNV

Het volgende avontuur was de vakbeweging, om te beginnen DUS waar ik als freelancer voor schreef toen de hoofdredacteur opstapte. Of ik de eerste vergadering direct een presentatie wilde geven over het crossmediale 2.0 concept, DUS werd FNV B Magazine. Een prachtige nieuwe uitdaging volgde snel, samen met geweldige collegá, de professionals van MPG Today en Senefelder Misset. Senior maakten we speciaal de oudere, gepensioneerden. Waarna we zelf het initiatief namen voor één ledenmagazine, met voor elke sector die dat wilde wissels, tot op alineaniveau. Geen sinecure want iedereen is bevlogen heeft een sterke mening. Op de dag dat de nieuwe FNV een feit werd, hadden wij het nieuwe magazine af en een nieuwe website bovendien, met veel crossmediale rubrieken. Daar leerde ik overigens minder op overtuiging en meer te luisteren.

MKB TEAM Magazine

Mooie magazines die hun doel bereiken maken we ook bij De Ondernemer, in print, online, hybride en desgewenst in edities. MKB TEAM Magazine is er zo één. Het doel: laat zien wat nodig is voor duurzame inzetbaarheid en een vitale, inclusieve arbeidsmarkt.

MKB TEAM Magazine is onderdeel van het initiatief Op weg naar duurzame inzetbaarheid van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. We maakten het in opdracht van projectleiders Louis Peters en Iris Schuitemaker van MKB Nederland en VNO-NCW.