Meer foto’s op Flickr

Freedom at Work was de wereldconferentie tijdens de Gay Pride van 2016 die de FNV mocht organiseren, met deelnemers uit 22 landen. Het was zo’n project waarbij het doel voor mij zwaarder woog dan het tarief. Gelijkwaardigheid is een voorwaarde voor mijn vrijheid en ik ben overtuigd dat  diversiteit een kracht is: de optelsom van de verschillen. Ook op de werkvloer. 

Ik was weg bij de FNV, maar de vakbeweging niet weg uit mij. Toen organisator Ronald Plokker, met wie ik geweldig had samengewerkt aan FNV Magazine, me vroeg het communicatieteam te versterken, waren we er snel uit.  Veel was al in gang gezet.

Toch heb ik veel kunnen doen. Vooral veel geleerd (wel eens van interseks gehoord?) en genoten van zoveel mensen met zoveel verschillende bijzonderheden die een droom delen en daarvoor vechten. Extra bijzonder was de komst van de Turkse delegatie, die ook was getroffen door Erdogans noodsituatie.

Geschrokken ben ik ook. Niet van discriminatie van LHBTI’s in Nederland, wel van de verhalen uit onder meer Indonesië, Zuid-Afrika en Nepal, verhalen, met beeld over verkrachtingen en verbrandingen. De angst en het leed komen op zo’n bijeenkomst veel dichterbij dan op tv of internet.

Het was een bijzonder genoegen me als heteroseksuele man voor de LHBTI-beweging in te zetten. Da’s pas inclusief.

Ook opvallend: Nederland speelt mondiaal een belangrijke rol in de strijd voor gelijkwaardigheid en inclusiviteit, de FNV voorop. Daar mogen we trots op zijn!

Activiteiten:

  • informatievoorziening voor en tijdens de conferentie: website (inmiddels offline) en programmaboekje (met beschrijving 20 workshops)
  • verslaglegging voor de organisaties die de wereldconferentie (financieel) mogelijk maakten en de deelnemers: conference report, fotoverslag
  • aandacht en agenderen: persberichten, social media en ondersteuning pers

Met grote dank aan met name Michiel Odijk voor de goede samenwerking en het monnikenwerk 

preview conference report

 

en nog even de stralende Jolanda van Gool: