‘Maak nou een keuze, Eldert! Wil je verder in de journalistiek, in de communicatie of in de ICT?’ Ik hoorde het geregeld van diverse managers bij UCC, dat late werd overgenomen door achtereenvolgens Transiciel en Sogeti. Ik koos voor de kracht van de combinatie: een journalist moet ook verstand hebben van communicatie om zijn werk aan de man te brengen en communicatie zonder kennis van ICT is als timmeren zonder hamer.

Na de overname door Sogeti, nam ik ontslag en begon voor mezelf. Met een vliegende start bij OpenSesame ICT, de start-up van Nico de Vries, Wieger Kunst en Eric van Korven waarmee ik geweldig had samengewerkt bij UCC. 

Ik ben altijd voor ze blijven werken. Zo blijf ik up-to-date qua ICT-kennis. Bovendien: het zijn vakmensen en betrokken kerels en het product precies is wat organisaties volgens mij nodig hebben: OpenIMS is een Enterprise Management Server met CMS, DMS en sociaal intranet inéén. Open source en no-nonsense (niet veel meer dan je nodig hebt aan functionaliteiten en consultants), altijd de juiste informatie en zo eenvoudig in gebruik dat het ook echt wordt gebruikt. En dat bepaalt de waarde van je IT-oplossing. 

Wat ik zoal doe:

Marketingplan: positionering, kern- en  merkwaarden en huisstijl

Klantverhalen

Medewerkersverhalen

Nieuwsbrieven