Van bankzitter tot onverstoorbare alleskunner: Redouan Aamri

 

Het spookt nog wel eens door zijn hoofd. Was het een wijs besluit afscheid te nemen van FC Den Bosch? Nu speelt hij met zijn oude maatjes uit de A1 in Elinkwijk 1, tweede klasse. Een schril contrast. En dan ook nog bankzitter. Tot een goed gesprek met trainer Ricky Testa la Muta in de winterstop. Zijn kansen keerden. Rechtsbuiten of back, Redouan Aamri wil spelen: ,,Als het fluitsignaal gaat, gaat er een knop om. Dan moet en zal ik winnen. Tegen De Zouaven zeker, want we moeten en zullen naar de eerste klasse. Daarin komen we geheid beter tot ons recht dan in de tweede klasse.”

Toch hadden we die nacompetitie bijna gemist. Na veelbelovende oefenwedstrijden in de winterstop volgde een dramatische serie. Tot de zeges bij SHC en tegen Houten. Redouan: ,,We waren het even kwijt na de 3-0 nederlaag bij Legmeervogels. Het besef dat we geen kampioen meer konden worden, had er enorm ingehakt. Vervolgens dachten we volgens mij te makkelijk over het halen van de nacompetitie via de derde plek. En dan maken we het ons zelf moeilijk.”

Onverstoorbaar
Zo onverstoorbaar de 23-jarige Utrechter in het veld oogt, zo teleurgesteld kan hij buiten het veld zijn. Het was zo crescendo gegaan. Hij doorliep de hele jeugdopleiding bij Elinkwijk en speelde in eerstejaars A1 van Nikos Korsen. Een topploeg hadden we, met onder meer Okan Ozcelik, Annas el Ghanoutti, Don Cornet. FC Den Bosch haalde hem in 2013 voor de beloften onder leiding van Arnold Scholten, voorheen ‘de witte Socrates’. De talentvolle rechtsbuiten speelde eredivisie voor beloften en mocht twee keer per week meetrainen met de hoofdmacht van een andere oud-Feyenoorder, Ruud Kaiser, en zat tegen Jong FC Twente in de Jupiler-league op de bank. ,,Ja, tot Kaiser me bij zich riep. Heb ik warmgelopen, tot en met de 93e minuut…”

Redouan 2

Warmlopen
Het bleef bij warmlopen… Kaiser had in het overgangsjaar jonge talenten ingepast en Redouan zat er aan te komen. Maar Aamri kreeg geen kans meer. Hij nam zelf het besluit terug te keren naar Utrecht. ,,Ik had zo mijn best gedaan, het ook goed gedaan. En dan dat… Daarvoor moest ik steeds heen en weer tussen Utrecht en Den Bosch. Zonder vergoeding he.”
Montfoort pikte hem op, maar na een halfjaar hoofdklasse lonkte een hereniging met zijn oude maatjes. ,,Ik was Elinkwijk natuurlijk blijven volgen… degradatie, degradatie.. Pijnlijk en dat met Annas en Don. Ik wilde wel terug om de club weer omhoog te brengen, samen met hen.”

Eigen schuld
Maar terug aan het Theo Thijssenplein volgde nog een teleurstelling, dit keer toch echt eigen schuld. ,,Geen basisplaats. Ik had wat trainingen gemist en – eerlijk is eerlijk – had het een beetje laten schieten. Dacht er te makkelijk over. De trainer sprak erover met me. Hij zei dat ik een goede voetballer was en dat mijn kans echt zou komen. Door omstandigheden kreeg ik die kans en nu betaal ik zijn vertrouwen terug.”

Redouan 3

Langs de lijn wordt hij bijna wekelijks genoemd als een uitblinker. Op een vreemde plek nog wel, rechtsback. ,,Ja, hoe ouder je wordt, hoe verder je naar achteren komt te spelen haha. Daar ben ik nog wat jong voor, maar het kwam zo uit toen Jordy Best geschorst was tegen SCH. Nu doe ik er alles aan om erin te blijven. Begrijp me goed, ik vind Jordy een heel erg goede voetballer, maar ik wil spelen en de positie bevalt me prima. Ik kom meer in balbezit en heb de conditie en kwaliteiten om op te bouwen en veel op te komen.”

Rendement
Hij ziet voor zich hoe het rendement van de ploeg heel hoog is tegen goede tegenstanders en dramatisch kan tegenvallen tegen mindere ploegen. ,,Ja, we gaan mee met het niveau van de tegenstander. Net iets dat ik bij Den Bosch heb afgeleerd. Dan werden we afgemaakt als we verloren. Het gaat om je eigen rendement, voor de ploeg. Daarom zoek ik altijd de makkelijke oplossing en als ik een voorzet kan geven zonder eerst een mannetje te passeren, dan doe ik dat. Je moet de tegenstander geen tijd gunnen weer goed te gaan staan. Weet je, tegen goede ploegen krijgen we meer ruimte. Tegen mindere ploegen staan er soms ineens drie man om je heen. Dan is direct spelen soms lastig, als je te laat bent.”

Redouan 4

De Zouaven
Het goede spel in Grootebroek tegen De Zouaven paste in dat plaatje. ,,Ja, al vind ik het geen ‘wow’-ploeg. Ze zijn fysiek sterk en hebben een beweeglijke spits. En een hele goede keeper. Die pakte die kopbal van Eser Ozkilit geweldig en mijn schot tikte hij uit de kruising. Zij hebben eigenlijk geen kans gehad, behalve dan een schot. Daar aaiden ze gelukkig over de bal.”

Redouan portret

Het vertrouwen in de kansen van de ploeg is groot, proeft Redouan. ,,Op de training is iedereen fel. In de positiespelletjes zit iedereen er heel kort op. Als iedereen zondag alles geeft, heb ik er vertrouwen in dat we gaan winnen. En dan bedoel ik dat iedereen alles geeft om rendement te hebben.”

    captcha

    Leave a Comment

    Your email address will not be published.

    Start typing and press Enter to search